fbpx

Ontdek De Groene Haven Almere: Flevoland's biologische, duurzame en energiebewuste markt

25dec, 21sep en 14dec

Mijn naam is Renate, ik ben getrouwd met Rinus en moeder van Kaj. Ik leef voor een eerlijke wereld en eet sinds 2015 heel bewust. Bewust eten betekent voor mij dat ik eet zonder dierlijke producten. Toen ik begon met bewust eten, deed ik dat voornamelijk vanwege het dierenleed. Ik at vegetarisch vanuit de gedachte dat ik daarmee zou bijdragen aan dierenwelzijn. Tótdat ik me verder verdiepte in de dierenindustrie en zag hoe het eraan toe ging in de ei- en zuivelindustrie. De beslissing om over te stappen op plantaardig eten was toen snel genomen. Ik ontdekte toen ook dat plantaardige voeding niet alleen dierenleed terugdringt, maar ook bijdraagt aan het voorkomen van hongersnood en een goede uitwerking heeft op het klimaat én mijn eigen gezondheid.
De groene haven Almere Haven

Koken is sinds jaar en dag mijn passie. Door veganistisch te koken werd ik alleen maar enthousiaster. Ik leerde nieuwe gerechten koken en ontdekte dat plantaardige gerechten heel smaakvol en divers zijn. Bovendien is het voor iedereen mogelijk om dagelijks een heerlijke maaltijd zonder dierlijke producten op tafel te toveren! Inmiddels heb ik een opleiding tot basis vegan chef afgerond. Nadat ik jaren in de financiële sector heb gewerkt, motiveer ik nu mensen om bewuster te eten en organiseer ik vegan kookworkshops en catering in mijn kookstudio op de Makassarweg 79 in Almere Buiten.

 

Op de Groene Haven wil ik mensen die onbekend of bekend zijn met plantaardig eten kennis laten maken met de diverse gerechten die we maken in de kookworkshops. Op De Groene Haven kan dat, afhankelijk van het jaargetijde, zijn door het geven van een mini kookworkshop en/of de verkoop van kleine vegan gerechten.

De groene haven Almere Haven